Garantia Indira

Certificat de garantie si conformitate


Indira, magazin online operat de S.C. Indira Art Distribution S.R.L. cu sediul in Str. Ghe Dem Teodorescu Nr 11-13, Sc 1, Et 5, Ap 39,  Sector 3, Bucuresti, avand CUI RO 36408630, J40/10658/09.08.2016, detinatoare a Autorizatiei eliberata de catre ANPC, Nr: 9756 pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase, declara pe proprie raspundere ca toate bijuteriile din aur si argint comercializate pe site-ul propriu www.indira.ro, sunt verificate si marcate de catre Laboratorul de Analiza si Marcaj ANPC.

Pietrele naturale pot prezenta mici diferente si imperfectiuni de culoare sau crapaturi, acesta nu este un defect, este aspectul lor natural.

Ne dorim sa fiti pe deplin multumit atunci cand primiti produsele cumparate de la noi. In cazul in care nu sunteti incantat de produsele cumparate, le puteti returna si le vom schimba sau va vom returna contravaloarea produselor in termen de 30 de zile de la data achizitiei daca acestea nu prezinta semne de purtare.

In plus toate produsele noastre au o garantie de 12 luni de la data cumpararii produsului pentru defecte de fabricatie exclusiv.

Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.

Certificatul de conformitate si garantie comerciala acopera: veridicitatea materialului, argint 925 sau aur 14K, aur 18K, modul de realizare si nu utilizarea necorespunzatoare, ruptura prin agatare, ruptura aparuta in urma utilizarii produselor in timpul somnului, la activitati casnice, fitness, alergat sau caderea pietrelor in urma purtarii etc.

Clientii INDIRA vor returna produsele cumparate, in ambalajul original, impreuna cu factura si certificatul de garantie. Pentru produsele la care se constata un defect de fabricatie in termenul de 12 luni, returnarea produselor se va face gratuit doar in conditiile in care se va folosi acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.

GARANTIE DE CONFORMITATE

S.C. Indira Art Distribution S.R.L. cu sediul in Str. Ghe Dem Teodorescu Nr 11-13, Sc 1, Et 5, Ap 39,  Sector 3, Bucuresti, avand CUI RO 36408630, J40/10658/09.08.2016, detinatoare a Autorizatiei eliberata de catre ANPC, Nr: 9756 pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art. 5 din hotararea guvernului nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca bijuteriile din argint importate si comercializate de societate, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu normele UE.

Bijuteriile din argint sau aur comercializate sunt verificate si certificate, au o puritate de 92,5% argint, respectiv 14 k aur 585, si poarta marcajul directiei ANPC – Metale si Pietre Pretioase care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat.

Fiecare bijuterie INDIRA este verificata, analizata si marcata de ANPC cu marca de stat ( in limita a 2 gr) si poarta marca de titlu a argintului  (925), respectiv a aurului (585).

In conformitate cu cele de mai sus, pentru fiecare bijuterie eliberam Certificat de conformitate valabil 1 an, iar aceasta garantie include doar faptul ca bijuteriile sunt din argint sau aur, marcate conform legii si ca nu isi vor schimba proprietatile daca respectati conditiile generale de folosire.

Garantia nu include deteriorarile produse bijuteriei (lovituri, socuri, accidente mecanice), din cauza nerespectarii indicatiilor mentionate in cadrul Certificatului de conformitate si garantie sau a altor probleme care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

Bijuteriile incrustate cu pietre sau perle necesita atentie suplimentara deoarece montura acestora nu rezista socurilor mecanice.  Garantia nu acopera rupturi, indoituri sau cristale cazute aparute in urma purtarii/manipularii (in timpul somnului, in timpul activitatilor de curatenie, in timpul activitatilor sportive). Zgarierea, ciobirea sau caderea pietrelor /cristalelor nu fac obiectul garantiei, conform legii, cristalele/pietrele sunt considerate produse consumabile si nu au garantie. 

Pentru produsele placate cu aur galben sau roz, placarea este de 2 microni aur. Garantia comerciala nu se acorda placarii. Pastrarea placarii tine de modul de utilizare al bijuteriei si nu de veridicitatea materialului. Uzura masiva (24h/24h) sau aplicarea socurilor fizice va duce la curatarea placarii. Curatarea placarii nu face obiectul Garantiei de conformitate si garantie acordate conform legislatiei in vigoare OUG nr.140/28.12.2021.

GARANTIE COMERCIALA

SC INDIRA ART DISTRIBUTION SRL ofera clientilor sai si o garantie comerciala de 12 luni de la data achizitionarii produsului in situatia constatarii unei neconformitati, respectiv defecte de fabricatie. Prin aceasta garantie comerciala clientul beneficiază gratuit de reparatia deficientei produsului sau de posibilitatea de a schimba produsul o singură dată în termen de 12 luni de la data achizitiei, doar prin prezentarea facturii și numai dacă produsul nu prezintă semne de uzură datorate manevrării defectuoase.

Drepturile consumatorului sunt conforme cu Ordonata de Urgenta  nr. 140/2021.

Prevederile continute in prezentul Certificat de conformitate si garantie nu afecteaza drepturile Consumatorului conferite de dispozitiile legislative in vigoare si respecta O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorilor si Ordonanta de Urgenta.nr.140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vanzare de bunuri.

Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator.

Remedierea se va face in termen de 30 zile de la data constatarii deficientei.

In cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta.

Dacă o parte din bijuterie (inclusiv, dar nu se limitează doar la pietre, lanțuri, cleme etc.) cade, ar trebui să fie returnată împreună cu piesele sale, înainte de orice încercare de a fi reparată. Indira nu își asumă responsabilitatea pentru piese sau pietre lipsă.

Toate solicitarile de reparatie vor fi supuse inspectiei si expertizei de catre echipa noastra, inainte ca cererea sa fie procesata, prin solicitarea de informatii suplimentare prin metoada de comunicarea aleasa, pe e-mail, sau prin expertizarea bijuteriei la sediul operatorului economic.

In cazul in care echipa de asigurare a calitatii Indira determina ca daunele nu au fost cauzate de un defect de fabricatie, se va anunta clientul despre aceasta si daca serviciile de reparatii sunt disponibile cu costuri.

In cazul in care in urma expertizei se constata ca produsul clientului care a solicitat reparatia pe garantie nu se datoreaza vreunei defectiuni de fabricatie, clientul nu doreste repararea contracost a produsului, costul de transport dus- intors intra in sarcina lui si este de 30 de lei si se va plati ramburs, la primirea coletului;

 

CONDITII GARANTIE:

Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata bijuteriei din cauza nerespectarii recomandarilor de mai jos (Instructiuni de folosire si ingrijire a bijuteriilor), accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

Pierderea garantiei poate surveni daca bijuteria a suferit socuri mecanice (lovituri sau activitati fizice ce pot deforma bjuteria, inchidere sau deschidere incorecte), a fost purtata incorect (in timpul activitatilor fizice sau in timpul somnului), a intrat in contact cu detergenti, substante chimice, cosmetice.

Bijuteriile incrustate cu pietre sau perle necesita atentie suplimentara deoarece montura acestora nu rezista socurilor mecanice.  Garantia nu acopera rupturi, indoituri sau cristale cazute aparute in urma purtarii/manipularii (in timpul somnului, in timpul activitatilor de curatenie, in timpul activitatilor sportive). Zgarierea, ciobirea sau caderea pietrelor /cristalelor nu fac obiectul garantiei, conform legii, cristalele/pietrele sunt considerate produse consumabile si nu au garantie. 

Pentru produsele placate cu aur galben sau aur roz, placarea este de 2 microni. Garantia comerciala nu se acorda placarii. Pastrarea placarii tine de modul de utilizare al bijuteriei si nu de veridicitatea materialului. Uzura masiva (24h/24h) si aplicarea socurilor mecanice va duce la curatarea placarii. Curatarea placarii nu face obiectul Garantiei de conformitate si garantie acordate conform legislatiei in vigoare OUG nr.140/28.12.2021.

Argintul este un metal care se oxideaza, procesul fiind accelerat de contactul cu factorii de mediu. Oxidarea argintului este un proces natural, nu este un defect si nu este acoperit de garantie. Curatati bijuteriile din argint cu o carpa moale si cu solutii speciale pentru a le reda stralucirea.


Instructiuni de folosire si ingrijire a bijuteriilor


Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa le dati jos inainte culcare, inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergenti, produse cosmetice si chimice sau corozive, pentru a evita caderea pietrelor, uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale, oxidarea argintului, distrugerea lacului de protectie de pe unele bijuterii din argint.

Fiecare bijuterie se va pastra intr-o punga separata pentru a evita deteriorarea lor prin atingere.

Argintul este un metal care se oxideaza, procesul fiind accelerat de contactul cu factorii de mediu. Oxidarea argintului este un proces natural, nu este un defect. Curatati bijuteriile din argint simplu cu o carpa moale, solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor.

Nu lipiti pietrele cazute cu adeziv tip “picatura” sau orice alt tip.

Nu expuneti mult timp bijuteriile la soare intrucat acestea isi pot pierde din luciu sau se pot decolora.

Aceasta garantie va asigura ca bijuteriile sunt din argint (garantia se refera la faptul ca bijuteria este din argint si este marcata corespunzator) si ca nu-si vor schimba proprietatile in cazul in care respectati conditiile generale de folosire, descrise mai sus.

In perioada de garantie, in cazul in care aveti o reclamatie si doriti sa trimiteti un produs pentru reparatie, va rugam sa va asigurati ca produsul este trimis impreuna cu factura fiscala si in ambalajul original.

Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator.

Mentiuni

Toate bijuteriile prezente in acest magazin virtual sunt fotografiate individual, cu toate particularitatile lor. Cu toate acestea, nu putem garanta o acuratete de 100% pentru culorile din fotografiile de pe site. Diferentele, desi minime, pot aparea din cauza setarilor particulare ale fiecarui monitor pe care le vizualizati.

De asemenea, pietrele din bjuterii si perlele naturale de cultura pot prezenta imperfectiuni, diferente de nuanta sau textura. Acesta este aspectul lor natural care le face unice si nu poate fi considerat un defect.

Ne straduim sa prezentam produsele cu precizie maxima, totusi va rugam sa cititi cu atentie descrierile si recomandarile de ingrijire.