Piatra Lunii

O rază de gheață a lunii, prinsă în interiorul unei pietre

piatra lunii slefuita

Ce este Piatra Lunii?

Este unul din mineralele ce poartă numere de „feldspat” (derivat din suedezul fjäll = „munte”). India, Brazilia și îndeosebi Sri Lanka sunt unele dintre cele mai bogate surse din care această piatră este extrasă. Un fapt interesant despre Piatra Lunii care ne face să o îndrăgim chiar mai mult este felul cum ea este procurată. În lume nu există mine largi, mecanizate pentru extragerea acestui mineral. Fiecare exemplar, de la mic la mare, provine din minerit artizanal. Cu alte cuvinte, natura nu are de suferit, iar oamenii din zonele defavorizate pot profita de pe urma acestei pietre.

Pentru a pune în valoare frumusețea naturală a acestei pietre, un artizan trebuie să fie bine instruit înainte de a da forma mineralului brut. Acea strălucire magică pe care o adorăm este creată de felul în care elementele ce compun piatra se stratifică. Piatra Lunii își poate dezvălui frumusețea doar atunci când este orientată într-o poziție optimă.

Cum să porți Piatra Lunii?

Atunci când porți o bijuterie cu Piatra Lunii te simți cu adevărat magică. Odată aflată în mâinile tale, nu îți vei putea lua ochii de la această bucățică de lună, ce pare a fi adusă de zâne. Piatra Lunii este o alegere subtilă pentru bijuterii, spre deosebire de alte pietre ceva mai îndrăznețe. Cu toate acestea, frumusețea ei nu are de suferit. Din potrivă, ea este accentuată de culoarea pală, alburie.

Indiferent de anotimp, ocazie sau paleta de culori, undeva sigur există o bijuterie cu Piatra Lunii care se va ridica la așteptările tale. Încadrată de argint, aur galben sau rosé, această piatră poate completa fără efort un look de zi cu zi. Desigur, ea se poate face față și unei provocări cu acea ținută specială, pe care nu apuci să o scoți atât de des din dulap pe cât ți-ar plăcea.

Curiozități…

Modul său aproape vrăjit prin care reflectă lumina i-a conferit acestei pietre un termen special. Luciul său poartă denumirea de „adularescență”. Chiar dacă pare similar, labradoritul nu beneficiază de același tip de joc de lumină și culoare, acesta purtând numele de „labradorescență”.

Un lucru obișnuit pentru Piatra Lunii dar neobișnuit pentru noi este faptul că incluziunile în această piatră sunt, defapt, un semn bun! Mici semne, ce la prima vedere par a fi defecte, se găsesc în mod natural în interiorul oricărei pietre. Toate acestea ne arată că bijuteria noastră are o piatră naturală, care nu a fost fabricată sau manipulată de om în vreun fel.