Onixul Negru

Onixul Negru este o piatră de un negru intens și cu o istorie bogată.

Ce este Onixul Negru?

onix negru cristale

Acest mineral este o varietate de agată regăsită în natură, un văr mai îndepărtat al cuarțului. În ziua de azi el este extras din depozite aflate peste tot prin lume. Australia, Brazilia, India și Madagascar sunt doar câteva din locurile unde Onixul Negru s-a format în adâncurile scoarței.

Pe lângă culoare sa de negru intens, această piatră prezintă adesea niște striații drepte și continue. De un alb ca laptele, acestea crează un contrast superb pe fundalul negru opac. În funcție de preferința bijutierului, acesta poate alege să șlefuiască piatra astfel încât să înlăture striațiile, lăsând în urmă piatra pură, asemenea celor folosite în bijuteriile cu Onix Negru oferite de Indira.

Cum să purtăm Onixul Negru?

Negrul este culoarea, sau, mai exact, non-culoarea imposibil de înlăturat din garderoba ta. Indiferent de sezon sau ocazie, o ținută neagră îți oferă eleganța dorită cu un minim efort. Poți accesoriza aceste ținute cu bijuterii cu Onix Negru pentru a da continuitate look-ului tău.

Fie alături de o rochie neagră cocktail sau cu o cămasă alb-fildeș și un sacou smart casual, o bijuterie cu Onix Negru precum Inel din argint Mystic Stone, Inel din argint Empire sau Brățara din argint Beaded este indispensabilă pentru o ținută complet reușită.

Curiozități…

Numele acestei acestei pietre provine din Grecul „onux”, care poate fi tradus prin „gheară”. Denumirea sa neobișnuită provine din legenda ce explică proveniența mineralului. Aceasta spune că a fost creat atunci când Eros, zeul iubirii, și-a folosit una din săgeți pentru a tăia o unghie a mamei sale, Venus. Odată căzută de pe pământ de pe muntele Olimp, unghia s-a metamorfozat în ceea ce noi numim astăzi Onix Negru.

De asemenea, se spune că această piatră captează în interiorul său energia negativă din jurul tău, lăsând în urmă mai multă stabilitate pentru ca tu să te bucuri de liniște și pace. Chiar și despre Cleopatra se spune că purta bijuterii din Onix datorită calităților sale protective.