Lapis Lazuli

Lapis Lazuli este o piatră ce i-a fermecat pe oameni încă din antichitate…

Ce este Lapis Lazuli?

pietre de lapis

Numit și simplu „Lapis”, acesta este o piatră folosită de oameni de-a lungul timpului cu nenumărate scopuri, pe lângă cel de podoabă. Pornind de la piatră prețioasă încrustată în bijuterii menite să fie purtate, până la materialul de bază pentru sclupturi și chiar și pigmet pentru vopsea.

Aceasă piatră provine cel mai adesea din Afganistan, unde se află, de fapt, cele mai mari depozite de Lapis Lazuli. De asemenea, alte depozite cu cantități considerabile de această piatră se află și în Chile, Canada, Arizona și Argentina.

Cu ce purtăm Lapis Lazuli?

Datorită albastrului profund și fermecător al acestei pietre, ea nu poate fi limitată unui singur anotimp sau unei singure ocazii. Deși culoarea sa poate părea o alegere îndrăzneață, cu puțină creativitate o ținută poate prinde viață cu bijuteriile potrivite.

Fie că piatra este încadrată în aur sau argint, nuanța acesteia se potrivește atât cu tonuri calde cât și reci. De accea, aceasta va arăta minunat în contrast cu tenul celei ce îl poartă

Curiozități…

Deși astăzi este cel mai adesea întâlnit în bijuterii, nu este un secret faptul că în trecut acesta avea multe alte scopuri mai puțin uzuale. Spre exemplu, Cleopatra însăși folosea Lapis Lazui ca fardul său preferat. Piatra, odată măcinată foarte fin, devine un pigment natural superb, ce nu își pierde intensitatea.

Această calitate a pietrei de Lapis Lazuli a revoluționat incluziv pictura si arta muralurilor. Pigmentul fabricat din această piatră este numit „ultramarin”. Numele său este pe deplin meritat datorită culorii impresionante. Totodată, datorită faptului că piatra este relativ rară, acest pigment se dovedește a fi și deosebit de cotisitor.