Granat

Granatul este o piatră semi prețioasă, adesea de culoare rosie.

pietre granat neslefuite

Ce este Granatul?

Această piatră ia naștere adânc în scoarța pământului, unde presiunea este inimaginabil de mare. Căldura la acea adâncime este atât de intensă, încât mineralele sunt forțate să se recristalizeze, formând această piatră superbă.

Granatul îi este cunoscut omenirii de mai bine de 5000 de ani. Chiar și locuitorii înstăriți ai Egiptului antic își îngropau își înmormântau rudele trecute în neființă alături de bijuterii încrustate cu astfel de pietre. Mai mult decât atât, granatul și-a păstrat popularitatea pe parcursul timpului, el fiind piatra favorită a cetățenilor Romei din antichitate.

Cu ce purtăm Granatul?

Această piatră vie, înflăcărată, se va potrivi de minune unei ținute ușoare și vaporoase de vară. Alăturată unor culori pale, ea își va putea arăta frumusețea din plin.

Roșul profund de Granat se va integra bine și toamna, când culorile calde, asemănătoare frunzelor ce cad, sunt preferate de toată lumea. Reflexiile Granatului îți vor încălzi zilele ploioase și reci de toamnă.

Curiozități…

Despre Granat se crede că este o piatră ce ajută la îmbierea dorinței, cel mai probabil datorită culorii sale înfocate. Chiar și regii se foloseau de ele pentru a-și rezolva aceste probleme intime. Știm acest lucru de la Prințesa Palatine, care și-a surprins soțul, fratele regelui Ludovic al XIV-lea, folosind aceste pietre. Deși rugată să nu menționeze acest lucru nimănui, Palatine a povestit tuturor mebrilor curții regale, și nu a uitat nici să scrie și câteva scrisori celor ce nu erau prezenți.

Granatul este considerat a fi piatra potrivită celor născuți în luna ianuarie. De asemenea, se spune că ea poate fi un dar perfect pentru ce-a de a doua aniversare a unui cuplu.