Cuarțul Roz

Cunoscută și ca „piatra inimii” sau „piatra iubirii” acest mineral cu reflexii delicate, îți pune feminitate în prim-plan.

Ce este Cuarțul roz?

Asemeni celorlalte tipuri de cuarț, Cuarțul Roz se formează atunci când magma se cristalizează, un proces ce poate ajunge la temperaturi exorbitante. În mod neașteptat, această naștere violentă și haotică dă o culoare liniștitoare pietrei. Aceasta poate varia de la un roz pal, abia perceptibil, la o culoare vibrantă trandafirie.

Cuarț Roz

Pe lânga această varietate de culoare, acest tip de cuarț diferă de la exemplar la exemplar și prin transluciditate. Pornind de la pietre deosebit de limpezi și ajungând la cele relativ opace, frumusețea naturală răzbește din interiorul fiecăreia.

Datorită fenomenului unic prin care aceste pietre iau naștere, nu există două exemplare la fel. Mai mult decât atât, este de datoria noastră să apreciem frumusețea naturii în fiecare formă a sa.

Cuarțul Roz din bijuteria ta provine cel mai probabil dintr-un colț îndepărtat al lumii. Această piatră se găsește cu precădere în Brazilia, India, Namibia și Mozambique.

Cum să porți Cuarțul Roz?

Culoarea liniștitoare a acestei pietre o face ideală pentru a fi purtată zi de zi. Nuanța sa relativ rece de roz poate fi pusă cel mai bine în valoare de alte culori reci. Ținute ce includ griul deschis, albul și chiar și nuanțe de roz vor crea un look elegant și de efect. Arătând astfel, cu siguranță vei obține acel plus de încredere pentru a duce la bun sfârșit orice provocare.

Curiozități…

Culoarea inedită a mineralului numit Cuarț Roz este foarte apreciată pe întreg globul. Acest lucru este cu atât mai definitiv când aflăm ca „rose quartz” a fost votată culoarea anului în 2016 de Pantone Color Institute.

Cuarțul Roz nu trebuie limitat la un singur anotimp. Vară sau iarnă, această piatră complimentează atât un ten auriu bronzat cât și pielea albă ca neaua în egală măsură.

Deși însemnătatea acestei pietre variază puțin de la o cultură la alta, ea este adesea asociată cu blândețea, iubirea și natura feminină.