Malachitul

Malachitul este o piatră de un verde intens, adorat în bijuterii de mii de ani.

Ce este Malachitul?

pietre de malachit

Piatra de Malachit este de fapt un mineral bogat în cupru (~57% cupru), care a fost, de fapt, și una dintre primele surse descoperite de om prin care cuprul era extras. În natură, culoarea sa poate varia de la un verde pastel până la o nuanță atât de întunecată de verde, încât pare negru.

O trăsătură foarte interesantă a Malachitului este faptul că piatra, odată tăiată și șlefuită, o să își dezvăluie adevărata frumusețe. În mod natural, pe măsură de aceasta capătă formă în subteran, în interiorul său se formează „ochiuri”. Aceste striații în nuanțe de verde sunt înfrumusețate chiar mai mult de artizani pricepuți. O singură privile le este suficient acestora pentru a decide cum să șlefuiască piatra, astfel încât striațiile

Cum purtăm Malachitul?

Nu trebuie să te sfiești când vine vorba de un strop de culoare în ținuta ta. Verdele pătrunzător al Malachitului arată grozav în contrast cu nuanțele pământii de toamnă. Aceste nuanțe inspirate de natura ce ne înconjoară se potrivesc de minune!

De asemenea, această piatră se poate face remarcată și alături de non-culori care nu se demodează niciodată precum albul și negrul. Contrastul dintre acea rochie albă de vară și inelul cu piatra naturală de malachit va fi cu adevărat inedit și fresh. În același timp, poți rămâne elegantă purtând același inel și un sacou negru smart-chic.

Curiozități…

Din antichitate până în prezent, Malachitul a funcționat ca o punte între noi și natură. Acest lucru se datorează cel mai probabil nuanței sale unice de verde, ce aminteste de vegetația proaspătă și plină viată.

Mai mult decât atât, această piatră semi-prețioasă a avut și alte întrebuințări mai puțin asteptate. Spre exemplu, egiptenii antici au descoperit că odată pisată foarte fin, mineralul devine un fard de pleoape minunat! Probabil nu cu aceleași proprietăți de blending, dar suficient pentru un look smoky eye.