#Bohochic

Ce inseamna de fapt Boho-chic

Aprecierea frumosului la un nivel profund, romantic, a dus la aparitia stilului boho-chic. Boho deriva din englezescul’’bohemian’’ si se refera la transpunerea in vestimentatie a atitudinii artistilor nonconformisti, iar chic a fost imprumutat din limba franceza la sfarsitul secolului al 19-lea si a ajuns sa insemne elegant. Este un stil unic, creativ si expresiv, presupunand crearea unor tinute boeme si stilate in acelasi timp. Din punct de vedere istoric este un stil recent. A inceput ca o moda a artistilor si a oamenilor care aspira spre libertate, cu influente din stilul hippie, folk, punk, rock, inspirat si din curentul prerafaelit la care s-a adaugat un sambure de glamour.

Boho-chic si ultimele tendinte ale modei

Designerii acestui stil au combinat culori si materiale naturale neasteptate, dand o tenta indrazneata, luminoasa, libera, naturala cu accente populare. Creatiile lor includ si indici ale stilului victorian, gotic, intr-un stil fara reguli cromatice, unind elemente ale trecutului cu tendinte actuale, innoindu-se continuu, devenind unul din cele mai populare tendinde ale ultimului an. Acest stil este foarte iubit pentru ca ofera purtatorului libertatea de a face cele mai fanteziste combinatii. Este un stil artistic, armonios, lejer, vaporos, confortabil si inconfundabil urmarind linia simplitatii. Este usor de recunoscut si arata fantastic, un modernism combinat cu vintage. Boho-chic are acel ceva care te face sa te indragostesti iremediabil. Are particularitati ce tin de bohemian style, are ceva de demult, un aer retro cu influente entice, artizanale si vintage transpus intr-o vestimentatie lejera, rochii si fuste lungi sau scurte, vaporoase, tunici orientale, bluze albe sau colorate cu broderii, aplicatii cu dantela, macramé, imprimeuri florale. Culorile specifice sunt tonurile calde, dar si culorile puternice. Parul se poarta cat mai natural, de preferinta liber. O alta varianta este coada impletita sau florile prinse in par.

Bijuteriile inspirate din stilul boho-chic

Accesoriile sunt foarte importante si nelipsite in orice tinuta boho-chic. Coliere suprapuse, medalioane, lanturi, cercei in stil candelabru, bratari late si inele colorate sunt mereu prezente. Bijuteriile in stilul boho-chic sunt deseori pline de culoare, inspirate din natura, care imbina pietre pretioase si semipretioase, fiind expresia artei moderne. Desi la prima vedere nu pare, stilul boho-chic presupune un simt al modei foarte dezvoltat, asortarea pieselor vestimentare cu bijuteriile fiind o adevarata arta.